Dansk Teater 300 år er på årets Aprilfestival.

Du kan møde Dansk Teater 300 år på Aprilfestival denne weekend den 2. april klokken 20-20:30 i Tobakken på Gasværksvej 2. Vi løfter sløret for projektet Sæt Scenen!

Sæt Scenen! er et spilkoncept, der giver skoleelever på mellemtrinnet indblik i teatrets magiske verden, altså den del, der foregår bag scenen. Eleverne arbejder sammen i grupper, og skal i løbet af en temadag gennemføre et prøveforløb fra casting til markedsføring og frem til premieren

I slutningen af maj udsendes det digitale spil til samtlige skoler og tilbydes ligeledes til landets folkebiblioteker. Spillet kan bruges igen og igen som en del af danskundervisningen, dramatimer, som udgangspunkt for en temadag om scenekunst eller noget helt fjerde. Læringsspillet Sæt Scenen! udvikles af Dansk Teater 300 År i samarbejde med Teatercentrum og CPH Game Lab.

Aprilfestival er en årligt tilbagevendende teaterfestival. Den 27. marts – 3. april 2022 deltager ca. 100 professionelle børne- og ungdomsteatre fra hele Danmark i Aprilfestival – teater for små & store – verdens største teaterfestival for børn & unge samt en af årets store kulturbegivenheder i Esbjerg Kommune. Teatrene viser over 150 forskellige teaterforestillinger i løbet af bare en uge. Der er 25.000 gratis billetter til uddeling i løbet af festivalen.

Dansk teater for børn og unge har et velfortjent internationalt ry for at være af særdeles høj kvalitet. Derfor har et større antal teaterfolk fra mange forskellige lande meldt deres ankomst til festivalen. Festivalen er arrangeret af Teatercentrum og Esbjerg Kommune. Det er Teatercentrum og værtskommunen, der sammen med Kulturministeriet finansierer festivalen.

Vi glæder os til endelig at løfte sløret og vise jer et af de projekter, vi går og arbejder på bag kulisserne.

Foto: Frostbrødre – Teatret Zeppelin. Fotograf: Andreas Bjerre Siegrist