Udvid din horisont! Tredje og sidste gren af tænketanken Holberg Goes Black kan opleves den 25. og 26. november på Blaagaard Teater. Dansk Teater 300 År inviterer i samarbejde med Black to Normal og Blaagaard Teater til en aften med skuespilchef for Theater Dortmund, Julia Wissert, og readings fra fire nye stemmer inden for afro-dansk scenekunst.

En ny, mere differentieret befolkning manifesterer sig i Danmark i det 21. århundrede, men er endnu ikke synligt nok i scenekunstnerisk sammenhæng. Derfor har platformen Black to Normal sammen med Blaagaard Teater arrangeret en tænketank med tre åbne artist talks i oktober og november samt en reading af fire nye scenekunstneriske værker af unge danske dramatikere med anden etnisk baggrund. Black to Normal og Blaagaard Teater lægger rum til fire performative readings, der giver stemme og scene til nogle af de mange skjulte talenter indenfor afro-dansk scenekunst.

De fire nye stemmer er:
Anthony Silva Santos Rodrigues, Maya Ndiaye, Mohamed Ali Osman og Celine Szabó

Et stærkt felt og fremadsynende program

Tænketanken Holberg goes Black præsenterer et stærk felt af fremadsynende, fremadstormende kunstnere, der skaber rum for de stemmer og grupper, der mangler repræsentation i (scene)kunsten.

Ved de to tidligere arrangementer har man kunnet opleve den engelske skuespiller og manuskriptforfatter Dexter Flanders. En fremadstormende kunstner, der har fokus på fortællinger om mennesker uden stemme i samfundet. Vi har også haft besøg af den prisvindende britiske dramatiker, filmskaber og digter Dipo Baruwa-Etti. Du kan læse mere om hver kunstners baggrund i det samlede program for Holberg Goes Black.

Dansk Teater 300 År er stolt af sammen med sine samarbejdspartnere at sætte spot på en højaktuel tematik og udfordring i moderne dansk scenekunst.

Du kan se vores øvrige tænketanke her.

Se flere nyheder her.

Billede: Blaagaard Teater