H.M. Dronningen er protektor for Dansk Teater 300 År

Det er med stolthed og glæde, at vi kan offentliggøre, at Hendes Majestæt Dronningen har påtaget sig at være protektor for Dansk Teater 300 År. Dronningen markerer hermed sin livslange passion for scenekunst og årelange virke som skabende kunstner. Hendes støtte har stor betydning for hele faget.

Hendes Majestæt Dronning Magrethe den Anden er protektor for Dansk Teater 300 År. Foreningen er både stolt og beæret over dronningens protektion.

Hendes Majestæt Dronningen har en stor passion for scenekunsten og har selv bidraget aktivt til faget som skabende kunstner gennem sit årelange samarbejde med branchen. 

Dronningen skabte sine første scenografier til Det Kongelige Teater, og har siden samarbejdet med Tivoli Balletteater om flere forestillinger på Pantomimeteatret.

Udover at være scenograf har Hendes Majestæt også skabt kostumer og dekorationer til adskillige forestillinger.

Flere af dronningens dragter blev i 2021 vist på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot – de kan stadig opleves virtuelt på museets hjemmeside.

Dronningens livslange forbindelse til scenekunsten binder en smuk sløjfe på fejringen og teaterhistorien.

Foto: Torben Eskerod

300-årsfejringen af dansk teater fandt sted i efteråret 2022 med d. 23. september som et særligt højdepunkt. På denne dag for 300 år siden åbnede dramatikeren Ludvig Holberg og den franske skuespiller René Montaigu det første offentlige, professionelle teater i Danmark, og lagde dermed grunden til den scenekunst vi har i dag. Fejringen lykkedes over al forventning i et tæt samarbejde med teatre, universiteter og andre kulturinstitutioner landet over med forestillinger, udstillinger, bogudgivelser, tænketanke, film og podcasts samt et hav af events. Læs CKI’s uvildige evalueringsrapport om fejringen her.