På med høretelefonerne, og dyk ned i dansk scenekunst gennem tiden med Liv Thomsen og Historieselskabet. Det er fortællinger om mennesker med en mission, om kompromisløse teaterfolk, om teaterfejder og store succeser, skandaler, divaer og store egoer.

De første 5 episoder kan findes her:

Teaterfortællinger #1 Teateret før Ludvig Holberg

I denne første episode handler det om teateret før Ludvig Holberg. Om forskellen på fyrsternes og folkets teater, om en hel særlig og spektakulær begivenhed i 1600-tallet, og om skuespillere, der blev betragtet som afskum. Vi byder indenfor og lader tæppet gå.

Gæst: Alette Scavenius, teaterhistoriker og kunstnerisk leder af Dansk teater 300 år.

Teaterfortællinger #2 Holberg længe leve!

I denne episode har jeg de to Holberg-elskere og medstiftere af Grønnegårds teateret Søren Sætter-Lassen og Christian Steffensen i studiet til en munter samtale om at spille Ludvig Holberg, om at lære ham at kende gennem Preben Neergaard, at skære ind til benet og at holde den 300 år gamle Holberg i live – ved ikke kun at fjolle, men også at tage Danmarks største komediedigter alvorligt. Vi byder indenfor og lader tæppet gå.

Gæster: Søren Sætter-Lassen og Christian Steffensen

Teaterfortællinger #3 Teatergalskaben

I denne episode har jeg Alette Scavenius på besøg til en samtale om dengang i sidste halvdel af 1700 tallet, da danskerne blev ramt af teatergalskaben og et hav af dramatiske klubber skød op over alt i landet. Vi byder inden for og lader tæppet gå.

Gæster: Alette Scavenius

Teaterfortællinger #4 Trivialteater og romantik

I denne episode har jeg besøg af Birthe Johansen til en samtale om årene før og efter år 1800, hvor Danmark var et lidet fattigt land, og trivalteateret levede i bedste velgående. 

Vi byder indenfor og lader tæppet gå.

Gæster: Birthe Johansen

Teaterfortællinger #5 Heibergerne

I denne episode handler det om 1800-tallets store teatersmagsdommer Johan Ludvig Heiberg og hans kone, teaterdivaen Johanne Louise Heiberg. Jeg har besøg af skuespilleren Linnea Voss, der fortæller om datidens førende powercouple. Linnea har skrevet monologen ’Guldfuglen’ – en hyldest til fru Heiberg, der kæmpede sig op fra samfundets rendesten til elitens top.

Vi byder inden for og lader tæppet gå:

Gæst: Linnea Voss

Vært og tilrettelægger: Liv Thomsen.
Lyd: Per Buhl  Ács.
Musik: Upright Music

Med støtte fra Augustinus Fonden, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, A.P. Møller Fonden, Gangstedfonden

Se flere nyheder her.