Om Foreningen Dansk Teater 300 år

Det startede en forårsaften den 7. april i 2017. Linnea Voss og Alette Scavenius nød et godt glas rødvin og nørdede den danske teaterhistorie. De studerede åbningen af Danmarks første folketeater; Lille Grønnegade teatret i København 1722. Pludselig så de det! Det store jubilæum var kun fem år ude i fremtiden. Det skulle markeres, og således opstod ideen om foreningen Dansk Teater 300 År. Tre år senere blev den officielt etableret.

Dansk Teater 300 År drives af kompetente fagfolk med dybe rødder i teater- og kulturverdenen og er sat i verden for at fejre jubilæet i hele landet. Foreningen og dens bestyrelse har i årevis arbejdet for og skabt samarbejder med stærke partnere som Danmarks Radio og den anerkendte producent Liv Thomsen. Store som små teatre, producenter, aktører og fagpersoner beriger og farvelægger foreningen som den paraply, den er.

Vi er ambitiøse! Dansk Teater 300 År markerer ikke kun jubilæumsåret. Sammen med kreative og kompetente samarbejdspartnere skaber vi oplevelser, medier og materiale, der er til gave og gavn for landets borgere, kultur- og uddannelsesinstitutioner både nu og i fremtiden. Du kan se de mange tilbud under projekter.

Mød os på festivalen Historiske Dage eller kontakt os på mail og telefon. Vi glæder os til at høre dine tanker, ideer og holdninger. Vi fejrer i hele landet! Se, hvornår vi kommer forbi din by her i kalenderen. Vi glæder os til at se dig og alle dem, du skal fejre scenekunsten med.