I efteråret producerede Liv Thomsen serien “Dansk teater 300 år” som en af foreningens egne bidrag til fejringen. Liv er blevet nomineret til Artbeat Prisen for sit fremragende formidlingsarbejde.

Det er med stolthed, at vi nu kan annoncere, at Liv Thomsen fra Historieselskabet er blevet nomineret til Artbeat Prisens hovedpris 2023 for at producere “Dansk teater 300 år.” Produktionen omtales som “en serie på ti korte, men prægnante programmer, som sørgede for, at fejringen af 300-året for Dansk Teater i 2022 kom ud til mange flere end dem, der besøgte teatrene.”
Med nomineringen anerkendes Liv også for “som historieformidler med mere end to årtiers erfaring at have markeret sig som en slagkraftig oplysningskanal med en evne til altid at finde nye og spændende vinkler på Danmarkshistoriens uudtømmelige materiale.”

Hvad er Artbeat Prisen?

Artbeat Prisen er en kulturformidlingspris. Der uddeles fire priser, hvoraf Liv er nomineret til hovedprisen. Det er prisen, som hylder det forgangne års absolut bedste kulturformidling. Det er ikke en journalistpris, men en aktualitetspris, som hylder det forgangne års indsatser på kulturformidlingsfeltet.
Artbeat Prisen hylder altså den formidable kulturformidling, for som de skriver:
“Uden kulturlivet ville samfundet mangle alt det, der binder os sammen, inspirerer os og giver os nye perspektiver på verden omkring os. Men uden formidling forbliver kulturen et anliggende for de allerede indviede. Først når kulturen formidles aktivt ud, får den mulighed for at indfri sit potentiale og maksimere sin gennemslagskraft. Det gælder selvfølgelig overfor publikum, som får de bedst mulige forudsætninger for at sætte sig ind og forstå den pågældende oplevelse. Det gælder også i samfundet som helhed, hvor mange flere generelt kommer i kontakt med formidlingen af oplevelsen end oplevelsen i sig selv. Hertil kommer, at det især er formidlingen, der gør kulturen til et samfundsrelevant og debatskabende fænomen.”
Prisen har i år 10 års jubilæum, og uddeles af Have kommunikation og PR i samarbejde med Spar Nord Fonden.

Hvor og hvornår?

Prisuddelingen sker torsdag den 9. marts på Hippodromen i Folketeatret.

Både serie og podcast

Udover at have produceret serien “Dansk teater 300 år,” har Liv og Historieselskabet også produceret en fremragende teaterhistorisk podcast for Dansk Teater 300 År. Du kan læse, se og høre begge hendes produktioner her og se foreningens øvrige projekter her.

 

Se flere nyheder her.

Billede: DR