Dansk Teater 300 År præsenterer sine ambassadører for fejringsåret

Vi elsker scenekunst – de elsker scenekunst! Dansk Teater 300 År er stolte af at præsentere sine ambassadører for scenekunstens 300-års fødselsdag.

På vores ambassadørside kan du møde dem alle sammen. Her kan du også læse, hvorfor de hver især elsker scenekunst – og hvorfor den (fortsat) er vigtig for os som land, samfund og mennesker. Som skuespiller Lone Hertz siger:

“Teatret er den sociale kunstart, FÆLLESSKABETS kunstart.

På teatret er vi totalt afhængige af hinanden. Det er en vigtig ting at lære i et konkurrencesamfund, hvor de spidse albuer og egoer hersker. I teatrets ramme kan alle slags evner vokse og fag udnyttes – om du kan sy, male, spille et instrument, snedkerere, sige ord, synge eller danse. Ingen er overflødig. Og alle fag kan bruges som indhold: historie, geografi, biologi, ja, LGBTQ, om det skal være. At dyrke kreativiteten giver livsvitamin og glæde.”

Du kan også møde ambassadørerne på sociale medier. Måske har du allerede set Ditte Hansen og Alvin Bursø besøge stederne, hvor dansk teater blev født, lå i vugge og stadig lever i bedste velgående? Ellers kan du blive klogere på de danske teatre med Ditte og Alvin lige her.

Flere af vores ambassadører står selv på de skrå brædder i fejringsåret – f.eks. spiller Jakob Faurby og Laus Høybye lige nu “Er vi gået for langt?” i Glassalen. Det er blot én af mange fornøjelser, fejringsåret byder på. Kig i vores kalender og bliv inspireret til, hvilke aktiviteter din kulturelle kalender skal fyldes med.

Ambassadørerne for Dansk Teater 300 År er:

Alvin Bursøe

Lone Hertz

Laus Høybye

Amalie Dollerup

Johanne Louise Schmidt

Lue Dittman Støvelbæk

Ditte Hansen

Jakob Faurby

 

Tag godt imod dem og følg deres færd i fejringen af dansk scenekunst gennem 300 år.

Se flere nyheder her.