Liv Thomsen har vundet årets Artbeat Prisen for serien “Dansk teater 300 år.” Hun anerkendes for sit fremragende formidlingsarbejde i anledning af fejringsåret.

 

Så løb årets Artbeat Prisen af stablen – den tiende af slagsen. Til tiårsjubilæet blev formidlingen af et andet jubilæum hyldet, nemlig dansk teaters 300-årsjubilæum. Liv Thomsen og Historieselskabet vandt nemlig intet mindre end årets hovedpris for serien “Dansk teater 300 år.” Artbeat Prisens jury fremhæver hendes fantastiske evner til at finde nye, spændende vinkler på Danmarkshistorien – og produktionerne under fejringsåret er ingen undtagelse.
Nomineringen skyldes bl.a. hendes fremragende formidlingsevner, samt at produktionen af “Dansk teater 300 år” bidragede til, at fejringen af 300-året kom ud til et langt større publikum end de garvede teatergængere. Det var netop Dansk Teater 300 Års ambition, at vores projekter kunne bidrage til en landsdækkende fejring for alle og enhver. Vi er stolte af samarbejdet med Liv og Historieselskabet og anerkendelsen både TV-serien på Danmarks radio såvel som vores podcastproduktion, der også rækker ud til et bredt publikum.
Læs nedenfor juryens motivationstale for prisoverrækkelsen.

Juryens motivationstale

“Som historieformidler med mere end to årtiers erfaring har Liv Thomsen markeret sig som en slagkraftig oplysningskanal med en evne til altid at finde nye og spændende vinkler på Danmarkshistoriens uudtømmelige materiale. For henholdsvis DR K og DR 2 har hun produceret udsendelser som Gods, guld & gullasch – dansk overklasseliv i 300 år, Dansk stumfilmshistorie og Muldens mysterier. I front for sit firma, Historieselskabet, producerede Liv Thomsen desuden 21 podcasts og en serie på ti korte, men prægnante programmer, som sikrede, at fejringen af 300-året for Dansk Teater i 2022 kom ud til mange flere end dem, der besøgte teatrene. Serien, som rummer mange temaer og personer fra revy til politisk teater, fra Holberg til Cederholm, er desuden tilgængelig for nysgerrige og undervisere på DR TV, hvilket er en stor gevinst for scenekunsten herhjemme. Liv Thomsen kunne have været nomineret til Artbeat Prisen for mange andre programmer gennem årene, men nu griber vi anledningen til at værdsætte hendes lange indsats via serien Dansk Teater i 300 år.”

Fra alle os hos Dansk Teater 300 År ønskes et stort tillykke og tak for et fantastisk samarbejde.

Se flere nyheder her.

Billede: DR

OBS: Filmene blev først udgivet og vist af Danmarks Radio i fjernsynet og på DR TV. De kan fremover findes på Teatermuseet ved Hofteatrets hjemmeside. Læs om hvert enkelt afsnit under Teaterfortællinger, eller se dem alle her.