Holberg og dansk teater til tiden

Gennem 300 år

Sønderborg Folkeuniversitet markerer Folkeuniversiteternes Dag med deres festforelæsning: HOLBERG OG DANSK TEATER TIL TIDEN GENNEM 300 ÅR

Peter Christensen Teilmann, direktør for Teatermuseet i Hofteatret i København, tager os i ord, lyd og billeder med på rejsen gennem Holberg og dansk teater til tiden gennem 300 år.

Siden Holberg skrev og opførte “Den politiske kandestøber” på scenen i Lille Grønnegade Teatret midt i København i 1722, har dansk teater været til tiden om tiden. “Den politiske kandestøber” var en brandaktuel komedie i 1722, på dansk og for et nyt dansk publikum midt i et nedslidt København og et enevældigt Danmark, hvor borgerne så småt søgte politisk indflydelse.

Kandestøberen og de andre kendte Holbergkomedier har været spillet og fortolket løbende siden da – og bliver det stadig, bl.a. med Aarhus Teater og Christian Lollikes “Erasmus Montanus”, spillet i Holbergs fødeby Bergen i 2021.

Holbergs komedier har noget ved sig, der både synes eviggyldigt og samtidigt har potentiale til at slå ned på skiftende tiders samfunds- og kulturliv og sætte skarpt komisk lys på aktuelle tendenser.

Forelæsningen indgår i det landsdækkende arrangement FOLKEUNIVERSITETERNES DAG.

Hvor: Multikulturhuset SALEN i Sønderborg.

Hvornår: Lørdag den 17. september 2022, kl. 14:00

Pris: Deltagelse er gratis, men tilmeld dig gerne på forhånd

 

Se også arrangementet på deres egen hjemmeside her – så kan du samtidig se, hvad folkeuniversiteterne ellers har at byde på.

Hvad sker ellers under fejringen? Hold øje med events