Erasmus Montanus

En af de sidste 10 års mest markante og originale klassikeropsætninger vender tilbage

Aarhus Teater fejrer i år dansk teaters store jubilæum med Holbergs uopslidelige klassiker iscenesat af Christian Lollike. I år er det nemlig 300 år siden, der første gang blev spillet teater på dansk. Og Holbergs Erasmus Montanus er særlig for Aarhus Teater, for med den åbnede teatret, da det i år 1900 for første gang slog dørene op for publikum.

Christian Lollikes radikale nytænkning af Erasmus Montanus blev i 2017 kåret som Årets Forestilling, ligesom David Gehrt og Ida Grarup fik en Reumertpris for Årets Scenedesign. Senest triumferede forestillingen på Den Nationale Scene i Bergen under Festspillene i 2020-21.

Vi er stolte af at præsentere Aarhus Teaters Emil Prenter som den charmerende og belæst opblæste Erasmus. Emil Prenter fik fremragende anmeldelser for sin rolle som Alex i A Clockwork Orange og for sit medrivende spil i Teaterkoncert C.V. Jørgensen. Oplev ham sammen med Aarhus Teaters skarpe hold af skuespillere og sangere.

Erasmus Montanus tager Christian Lollike danskheden, troen, de menneskelige dårskaber og oplysningstiden under kærlig og satirisk behandling. På sort-hvid manér roteres sandt og falsk, fakta og følelser. For selvom Erasmus har ret i, at jorden er rund, er det ikke sikkert han får ret, hvis flertallet står fast på, at den er flad som en pandekage.

Tag med på en vild rejse ind i Holbergs Udkantsdanmark, for nu er en af dansk teaters mest originale, provokerende og absurd grinagtige klassikere tilbage på Store Scene.

DATO: 24. aug – 24. sept
STED: Aarhus Teater

KØB BILLET