Dansk teater 300 år har budt på spændende udgivelser – ikke mindst de to nye CD’er fra Hegermann-Lindencrone. Find afspilleren frem eller sæt den på under køreturen, og nyd (musik)dramatikkens kunst og klang i din øregang.

 

DEN POLITISKE KANDESTØBER

Ny pragtudgave af Den Politiske Kandestøber fra Det Kgl. Teater. Du kan f.eks. glæde dig til at høre Ebbe Rode, Paul Hagen, Karen Berg og Paul Hüttel i Ludvig Holbergs 300 år gamle skuespil Den Politiske Kandestøber. Stykket er Holbergs første komedie, som han skrev på opfordring af Grønnegadeteatrets direktør. Det havde uropførelse den 25. september 1722 – altså på andendagen efter at der for første gang blev spillet teater på dansk.

ELVERHØJ

Hør Det Kgl. Teaters opsætning af Elverhøj. Oplev Poul Reumert i den snart 200 år gamle Elverhøj sammen med Jørgen Reenberg, Henning Moritzen, Lise Ringheim og Birgitte Price. Optagelserne er rensede, og man kan forstå hvert ord. Elverhøj er et dansk nationalskuespil skrevet af den danske dramatiker Johan Ludvig Heiberg med musik af Friedrich Kuhlau. Stykket blev skrevet på bestilling af kong Frederik VI, der ønskede et festspil til sin yngste datters bryllup. Elverhøj havde premiere 6. november 1828.

CD’er kan købes nu

Få fat i årets julegave på Hegermann-Lindenkrones hjemmeside.
-Og se alle de andre spændende udgivelser, der gemmer sig, nu du alligevel er i gang.
Se flere udgivelser i anledning af dansk teaters store fødselsdag.

Se flere nyheder her.

Billede øverst: Mati Mango