Mød vores ambassadører

Dansk Teater 300 År er stolte af at have et stærkt hold af ambassadører for fejringen. Mød dem her, på sociale medier og ude i landet, når de skaber opmærksomhed på det store fejringsår for dansk scenekunst.

Alvin Bursøe

Fotograf: Lis Kasper Bang

"Teatret i sig selv er et unikt rum, som vi har brug for verden over. Det er nuets kunst. Det er historier fortalt i momentet af mennesker til andre mennesker. Det er en kunstart som afspejler samfundet og giver mulighed for samtale. Og så gør det heller ikke noget, at vi har en undskyldning for at slukke mobilen engang imellem. Vi skal værne om teatret og om, at Danmark har haft den tradition i 300 år. Lad os tage 300 år til!”

Lone Hertz

Fotograf: Robin Skjoldborg

"Teatret er den sociale kunstart, FÆLLESSKABETS kunstart. På teatret er vi totalt afhængige af hinanden. Det er en vigtig ting at lære i et konkurrencesamfund, hvor de spidse albuer og egoer hersker. I teatrets ramme kan alle slags evner vokse og fag udnyttes – om du kan sy, male, spille et instrument, snedkerere, sige ord, synge eller danse. Ingen er overflødig. Og alle fag kan bruges som indhold: historie, geografi, biologi, ja, LGBTQ, om det skal være. At dyrke kreativiteten giver livsvitamin og glæde."

Laus Høybye

Fotograf: Nikolaj Thaning Rentzman

Teater viser os, at vi er en del af en tid og en del af hinanden. Teatret kan både ryste os i vores grundvold, trøste os i ensomheden og få os til at grine uden mådehold.

Amalie Dollerup

Fotograf: Henning Hjort

"Når lyset går ned, og tæppet går op, deler publikum og aktører nogle helt særlige momenter med hinanden. Scenekunsten kan vi ikke bare streame og sætte på, når vi vil. Den foregår på et bestemt tidspunkt - det er her og nu, og der er ingen aften, der er ens. Vi får gåsehud i de øjeblikke det varer, og de øjeblikke vil vi aldrig glemme."

Johanne Louise Schmidt

Fotograf: Martin Lehman

"Scenekunsten er nuet. Det er tilstedevær og fordybelse for alle. publikum, skuespillerne, danser, musiker og alle dem der er med til at forme en forestilling, et kunstnerisk projekt fra en live scene. Scenekunsten giver os friheden til at forsvinde væk. Besøge afkroge af os selv, vi ofte undertrykker eller ikke giver så meget plads. Scenekunsten kan fylde vores liv og krop op med energi, og konfronterer os med alt det vi ved og ikke ved om os selv og hinanden. Scenekunst samler os til en fortælling om det liv, vi lever, og verden vi lever i, sammen og hver for sig."

Lue Dittmann Støvelbæk

Fotograf: HEIN photography

"Scenekunsten er vigtig som aldrig før. Her skaber vi i fællesskab rum, hvor vi kan diskutere det at være menneske, det at være til i en verden, der i stigende grad stiller os over for en meningsløshed. Når vi kommer til kort eller sejrer, kan vi igennem scenekunsten sætte mennesket ind i den ligning. Det har vi gjort i 300 år. Samtaler om vores verden og os og den essentielle del af et oplyst samfund er vigtigt at fejre og skabe bevidsthed om!"

Ditte Hansen

Fotograf: Petra Kleis

”Jeg ELSKER teater, og derfor glæder det mig at være ambassadør for Dansk Teater 300 År. Levende teater er en fællesskabende kraft som i 300 år har haft og har en afgørende betydning for vores samfund – det er fantastisk, at vi nu hylder det med en kæmpe folkefest.”

Jakob Fauerby

Fotograf: Henning Hjorth

"Der er ikke mange steder, hvor vi er sammen og kun i dét øjeblik kan græde, grine, forundres og forarges. Teatret er sådan et sted.
Teatret er i sin essens fællesskab. Her bliver vores liv, virkelighed, sprog og identitet fortolket og udviklet. At det har kunnet lade sig gøre i 300 år, er i den grad noget at fejre."